TrainCarts

From BergerHealer Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page TrainCarts and the translation is 90% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Español • ‎Nederlands • ‎中文 • ‎中文(简体)‎ • ‎한국어
TrainCarts
TrainCarts train 1.gif
Minecarts redefined
Spigot: TrainCarts
GitHub: TrainCarts


« Ga terug

TrainCarts is een plugin die ontwikkeld is door Bergerkiller en bevat alles wat te maken heeft met treinen door middel van minecarts. Het was oorspronkelijk ontwikkeld om meerdere minecarts aan elkaar te koppelen waarmee je een rijdende trein kan maken. Over de tijd heeft TrainCarts steeds meer onderdelen er bij gekregen, zoals actions signs, commands, properties, attachments en een API zodat andere plugins hun eigen onderdelen kunnen toevoegen.

Treinen

Het eerste wat zal opvallen is dat je karretjes kan koppelen aan elkaar zodat je hele langen treinen kan maken. Elk karretje in deze trein heet een "member", alle members bij elkaar wordt een "group" genoemd. Elke member communiceert met de group, zodat als de eerste kar een blok raakt, de gehele group stopt. Wanneer iemand een kar duwt, dan gaan alle members mee. Daardoor reageren langere treinen slechter dan korte treinen.

Nieuwe physics

Treinen kunnen nu reizen op de bovenkant van pressure plates, op ladders en ook onderste boven op vanilla rails geplaatst op de onderkant van een blok.

» Fysiek

Bordjes

Veel verschillende bordjes zijn beschikbaar om stations te automatiseren, treinen leeg te maken, spelers in een trein te plaatsen of trein instellingen te updaten.

» Bordjes

Commando's

De plugin heeft veel commando's die je kan gebruiken om het gedrag van treinen en minecarts te veranderen.

» Commando's

Trein Spawn Chest

Een speciale item die toestaat dat treinen opgepakt en gespawned kunnen worden.

» Trein Spawn Chest

Padvinden

Treinen kunnen een bestemming (destination) hebben, hierdoor zullen switcher bordjes automatisch de track goed zetten waardoor de trein de kortste route naar de destinatie neemt. Dit kan je gebruiken om een groot netwerk met treinen te automatiseren, zodat treinen naar verschillende stations geheel automatisch gaan. Het is ook mogelijk om een lijst met bestemmingen in te stellen die de trein moet bezoeken en ook is het mogelijk om een trein van de ene bestemming naar de andere bestemming te brengen wat geheel automatisch werkt.

» Traincarts Padvinden

Instellen

TrainCarts kan ingesteld worden via de config.yml. Alle instellingen hebben kopjes zodat je weet wat je aan het veranderen bent. Ook kan je standaard trein instellingen instellen via de DefaultTrainProperties.yml bestand. Alle kopjes spreken hier voor zichzelf. Probeer de andere bestanden niet aan te raken, omdat de data hierdoor kapot kan gaan of de plugin dan niet meer goed werkt. De bestanden verwijderen zorgt er voor dat TrainCarts geheel reset wordt, dit kan je gebruiken als een van de bestanden kapot gaat. De plugin maakt alle instelling bestanden automatisch aan.

» Trein Instellingen

Attachments

» Attachments (WIP)

Permissies

Zoals alle plugins met BKCommonLib als een basis, kan je alle permissies vinden in een bestand genaamd "PermissionDefaults.yml". Dit bestand kan je vinden in de TrainCarts plugin folder. In dit bestand zijn alle permissies met een omschrijving en een permission default genoemd, die je ook kan veranderen.

» Lijst met alle permissies

Performance

Some features by this plugin may result in server or client lag. There are ways to prevent them.

Add-ons

TrainCarts heeft een flexibele API, die zorgt er voor dat andere plugins custom tracks, nieuwe signs, attachments en meer kunnen toevoegen.

  • TC-Coasters: Voegt soepele attractie banen toe aan TrainCarts

Handige Linkjes

Traincarts Spigot Jenkins GitHub

BKCommonLib Spigot Jenkins GitHub

TC Coasters Spigot Jenkins GitHub

Onbruikbare Addons

(Niet langer werkend met de laatste versies van Traincarts)

ActionBlocks, voegde blok-gebaseerde systemen toe aan het spel. Actionblocks zijn vervangen door bordjes zoals eerder genoemd.

TrainCartsBlocks GitHub Download Pagina